برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید.
قرارداد اجاره کارخانه

قرارداد اجاره کارخانه

قرارداد اجاره کارخانه قراردادی است که از نظر دسته بندی قراردادها، در گروه قراردادهای اجاره قرار می‌گیرد و با توجه به ماده‌های قانون مدنی نوشته و تنظیم می‌شود.

کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی هستند که بخشی از اقتصاد را به خود اختصاص داده‌اند. سرمایه نقدی زیاد و درآمد کارخانه و واحد تولیدی، دلیلی برای لزوم تنظیم و عقد قرارداد برای بخش‌های مختلف و فعالیت‌های کارخانه است. کارخانه‌ها معمولاً به مکانی مجهز در داخل یا خارج از شهر نیاز دارند که بتوانند فعالیت‌ها و تولیدات خود را در آنجا انجام دهند. اگر مالکیت ملک مورد نظر در اختیار صاحبان و سهام داران کارخانه باشد که هیچ، ولی اگر ملک کارخانه را در اختیار نداشته باشند، بهترین گزینه اجاره کردن مکانی است که پاسخگوی نیاز آن‌ها باشد.

مشاهده آگهی های اجاره کارخانه در جاده مخصوص

نمونه اجاره نامه کارخانه به چه معناست؟

ماده ۴۶۶ قانون مدنی می‌گوید: «اجاره عقدی است که به موجب آن، مستأجر مالک منافع عین مستأجره می‌شود. اجاره‌ دهنده را موجر و اجاره‌کننده را مستأجر و مورد اجاره را عین مستأجره گویند.»

براساس این ماده از قانون مدنی، نمونه اجاره نامه کارخانه قراردادی است که به موجب آن، زمین یا ملک و ساختمان مناسب برای راه اندازی کارخانه یا یک کارخانه با تمام تجهیزات و امکانات، به اشخاص متقاضی اجاره داده می‌شود. متقاضی اجاره کارخانه با توجه به کاری که انجام می‌دهد و تولید محصولی که در نظر دارد، به دنبال کارخانه آماده یا مکانی برای تاسیس کارخانه می‌گردد.

فرم قرارداد اجاره کارخانه در چه شرایطی نوشته می‌شود؟

فرم قرارداد اجاره کارخانه در چه شرایطی نوشته می‌شود، یا بهتر که بپرسیم یک ملک یا کارخانه آماده با چه شرایطی، اجاره داده می‌شود؟

ممکن است که شما مالک و صاحب امتیاز یک کارخانه باشید اما دیگر تمایلی به کار و ادامه فعالیت نداشته باشید. در این شرایط می‌توانید تمامی کارخانه و تجهیزات و امکانات موجود در آن را به اشخاص متقاضی اجاره دهید. در این شرایط درآمد شما تنها از اجاره تعیین شده در قرارداد است و در بخش‌های دیگر کارخانه مشارکتی نخواهید داشت.

ممکن است شما زمین، ساختمان، یا ملکی را داشته باشید که شرایط لازم برای تبدیل شدن به یک واحد کارخانه را داشته باشد. در این شرایط نیز اشخاصی تقاضا داشته باشند که ملک خود را در اختیارشان قرار دهید. شما می‌توانید با تعیین و توافق مبلغی، ملک را برای تاسیس کارخانه به آن‌ها اجاره دهید. حتی می‌توانید شرط کنید که مکان تنها برای فعالیت خاصی مورد استفاده قرار بگیرد.

ممکن است شما آن متقاضی باشید که به دنبال ملک یا کارخانه‌ای با این شرایط می‌گردید. در هر دسته از این اشخاص قرار بگیرید، برای شروع حرفه‌ای کارتان نیازمند تنظیم و نوشتن فرم اجاره نامه کارخانه هستید. هر شرایطی که در نظر داشته باشید در متن اجاره نامه کارخانه تعریف می‌شود.

رعایت الزامات قانونی

پیش از تنظیم و نوشتن متن قرارداد اجاره کارخانه و هر گونه اقدام دیگر، مستاجر باید الزامات قانونی ثبت، راه اندازی و بهره برداری کارخانه مورد نظرش را مهیا کند. اخذ مجوز‌ها و پروانه‌های کسب و تاییدیه بهداشت و… از وظایف مستاجر است. مستاجر موظف است با توجه به فعالیتی که قرار است در کارخانه صورت بگیرد، ملک و ساختمان مورد نظر را انتخاب کرده و اجاره کند. همچنین موظف است سایر شرایط قانونی واحد اشتغال خود را بررسی کرده و به امور آن رسیدگی کند تا برای فعالیتشان منع قانونی وجود نداشته باشد.

پیشنهاد مطالعه مقاله مرتبط:  لیست شرکت های شهرک صنعتی شمس آباد

در مجموع تمام این مسئولیت‌ها به عهده مستاجر است. در صورت کوتاهی مستاجر در این زمینه، یا بروز هرگونه خطا یا خلافی از مستاجر، خطا و ایرادی به موجر وارد نیست. زیرا موجر با دریافت یک مبلغ مشخص مالکیت ملکش را به صورت موقت به مستاجر سپرده است و در جریان فعالیت کارخانه نقش و مسئولیتی ندارد.

قانون روابط موجر – مستاجر

از قوانینی که در نوشتن و تنظیم متن اجاره نامه کارخانه تاثیر گذار است، قانون روابط موجر و مستاجر است. این قانون برای اولین بار در سال 1356 به تصویب رسید. همچنین بنا به شرایط اجتماعی و نیاز و دغدغه مردم  یک بار در سال 1362 و یک بار در سال 1376 اصلاح شد. قراردادهایی که تا پیش از سال 1376 تنظیم شده باشند، براساس شرایط قانونی قبلی رسیدگی می‌شوند و مابقی قراردادهایی که بعد از سال 76 و به تازگی تنظیم شده باشند، طبق قانون جدید روابط موجر و مستاجر بررسی خواهند شد. برای آن‌که  فرم اجاره نامه کارخانه شامل این قانون باشد لازم است که سه شرط در آن رعایت شده باشد:

در فرم اجاره نامه کارخانه مدت قرارداد تعیین شده و نوشته شده باشد.
متن قرارداد اجاره کارخانه در دو نسخه تنظیم شده باشد.
متن اجاره نامه کارخانه بعد از به امضا رسیدن توسط موجر و مستاجر، به امضای دو شاهد عاقل و بالغ نیز برسد.

با رعایت این سه شرط در زمان نوشتن نمونه اجاره نامه کارخانه ، این قرارداد شامل قوانین موجر و مستاجر خواهد شد. این قانون به توافق و نظر طرفین قرارداد اهمیت می‌دهد و می‌گوید که به شرط توافق میان طرفین، شروط اجاره پذیرفته شده است و طرفین باید با توجه به توافقاتشان عمل کنند.

چگونه یک فرم قرارداد اجاره کارخانه را تنظیم کنیم؟

برای تنظیم و نوشتن فرم قرارداد اجاره کارخانه لازم است به یک سری موارد دقت شود. در ابتدا مهم است که مشخص شود،کارخانه مورد نظر دقیقا به چه کار و فعالیتی مشغول خواهد شد. بدون شک میان تنظیم متن نمونه قرارداد اجاره کارخانه سنگبری ، نمونه قرارداد اجاره کارخانه آسفالت و نمونه قرارداد اجاره کارخانه تولیدی تفاوت‌هایی وجود دارد. مشاور حقوقی، وکیل یا هر شخص مطلع و آگاهی که اقدام به تنظیم متن قرارداد اجاره کارخانه می‌کند، لازم است بداند که کارخانه برای چه کاری اجاره گرفته شده است و با توجه به آن شرایط، متن اجاره نامه کارخانه را بنویسد.

پیشنهاد مطالعه مقاله مرتبط:  راهنمای جامع خرید کارخانه کوچک: نکات و ملاحظات

اجاره نامه کارخانه سنگبری دارای ویژگی‌ها، شرایط و ماده‌هایی است که برای مثال در اجاره نامه کارخانه آسفالت نیست. نوع فعالیتی که در کارخانه انجام می‌شود حتی روی نوع ساختمان، ملک یا کارخانه‌ای که به اجاره گرفته می‌شود نیز تاثیر دارد. کارخانه‌ اجاره گرفته شده باید تجهیزات و امکانات کامل را داشته باشد. حتی اگر ملک به صورت ساختمان یا زمین اجاره داده می‌شود، باید امکان تجهیز شدن به صورت مورد نیاز را دارا باشد.

نحوه نوشتن نمونه قرارداد اجاره کارخانه
اولین چیزی که در نمونه قرارداد اجاره کارخانه نوشته می‌شود عنوان قرارداد است. همانطور که پیش‌تر گفتم محتوای کاری که در کارخانه اجرا و انجام می‌شود مهم است. در زمان تنظیم قرارداد، شخصی که نمونه قرارداد اجاره کارخانه شما را می‌نویسد، در عنوان به نوع فعالیت شما اشاره می‌کند.

برای مثال از عنوان‌های قرارداد اجاره کارخانه سنگبری ، قرارداد اجاره کارخانه آسفالت یا قرارداد اجاره کارخانه تولیدی یا هر عنوان دیگری که نشانگر کار و فعالیت شما باشد، استفاده می‌کند. همانظور که می‌بینید عنوان، عبارت کوتاه و مختصری است که به صورت کلی به محتوای قرارداد اشاره می‌کند.

مشخصات و اطلاعات طرفین
به طور حتم لازم است که موجر و مستاجر در قرارداد معرفی شده و شناخته شوند. لازم است که بعد از عنوان به معرفی موجر و مستاجر بپردازیم و اطلاعات و مشخصات دقیق آن‌ها را در متن قرارداد بیاوریم. نمونه قرارداد اجاره کارخانه می‌تواند میان شخص حقوقی و حقیقی تنظیم شود. در این مساله تفاوتی خاصی نیست، به جز اطلاعاتی که از آن‌ها در قرارداد نوشته می‌شود. اگر شخصی که در نمونه اجاره نامه کارخانه حضور دارد شخص حقیقی باشد، لازم است که به اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس دقیق محل اقامت، کد پستی و شماره تماس او اشاره کنیم. اما اگر شخص حاضر در فرم اجاره نامه کارخانه ، شخص حقوقی (شرکت، سازمان، موسسه) باشد، به مواردی مانند نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشانی دقیق محل شرکت، تلفن، نام نماینده و سمت نماینده اشاره می‌کنیم.

اگر هرکدام از طرفین قرارداد، به جای خود وکیلشان را برای عقد قرارداد بفرستند، لازم است که اطلاعات وکیل نیز در این بخش ثبت شود.

مورد اجاره در نمونه قرارداد اجاره کارخانه
مورد اجاره همان ملک یا کارخانه‌ای است که برای اجاره آن قرارداد را تنظیم می‌کنیم. لازم است که به طور دقیق به مشخصات ملک اشاره شود. برای مثال شما می‌توانید بنویسید که منافع یک واحد کارخانه (یا زمین یا ساختمان) شش دانگ به شماره پلاک اصلی و فرعی و سند مالکیت با تمام متعلقات و تجهیزات و امکانات مانند آب و برق و… به منظور راه اندازی و بهره وری تولید… ( هرچیزی که مد نظر شما است) به اجاره داده می‌شود. در حقیقت این بخش موضوع اصلی قرارداد اجاره است. شما با اشاره به نوع فعالیت کارخانه، می‌توانید شرط بگذارید که مستاجر در کارخانه تغییر کاربری صورت ندهد.

پیشنهاد مطالعه مقاله مرتبط:  مزایای اجاره سوله در جاده مخصوص کرج(شهید لشگری) در مقایسه با شهرک های صنعتی

تجهیزات و امکانات نمونه قرارداد اجاره کارخانه
اگر شما صاحب ملک هستید، برای آنکه در انتهای قرارداد بتوانید ملک را همانگونه که اجاره دادید پس بگیرید، لازم است که در این بخش به تمامی تجهیزات و امکانات ملک اشاره کنید. از داشتن آب، برق و گاز گرفته تا وسایل و لوازمی که در کارخانه وجود دارد باید در لیستی نوشته شود و به قرارداد پیوست شود. مستاجر نیز متعهد است در مدت قرارداد طبق ماده 493 قانون مدنی نسبت به حفظ و نگهداری از مورد اجاره و کلیه لوازم و دستگاه‌هایی که تحویل گرفته است تلاش کند.

مدت اجاره در نمونه اجاره کارخانه
مدت اجاره باید به صورت دقیق و با اشاره به روز و ماه و سال، در قرارداد نوشته شود. با به پایان رسیدن مدت، قرارداد نیز تمام می‌شود. اگر زمانی طرفین احساس نیاز به تمدید قرارداد داشتند، می‌توانند قرارداد مجددی تنظیم کرده و دوباره شروع به همکاری کنند. مدت قرارداد از یک سال تا هر چند سالی که طرفین برای آن توافق کنند نوشته می‌شود. اما معمولاً زمان طولانی را در نظر نمی‌گیرند.

مبلغ قرارداد در متن اجاره نامه کارخانه
مبلغ قرارداد، همان هزینه‌ای است که مستاجر بابت در اختیار گرفتن ملک یا کارخانه به موجر می‌پردازد. علاوه بر این که برای این هزینه قاعده‌ و نرخی وجود دارد که بیشتر در عرف متداول است، شرط اصلی تعیین مبلغ قرارداد، توافق طرفین است. موجر و مستاجر باید بر سر میزان ودیعه و اجاره و شرایط پرداخت آن با یکدیگر به توافق برسند.

تعهدات موجر و مستاجر در نمونه قرارداد اجاره کارخانه
شرایط، وظایف و تعهدات خاص موجر و مستاجر نسبت به یکدیگر در این بخش از قرارداد نوشته می‌شود که با امضای قرارداد، طرفین موظف به انجام آن خواهند بود.

پایگاه اطلاع رسانی معدن نیوز | امضای قرارداد کارخانه دوم کنسانتره سنگ آهن اُپال پارسیان

از جمله این تعهدات می‌توانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم:

مستاجر حق اجاره دادنِ مورد اجاره را به شخص دیگر ندارد.
مورد اجاره برای تاسیس کارخانه‌ای با فعالیت خاص اجاره داده شده و تغییر شغل در آن جایز نیست.
پرداخت تمامی هزینه‌های جاری به عهده مستاجر است و موجر در این مورد وظیفه‌ای ندارد.
مستاجر باید در فعالیتی که در کارخانه دارد قوانین شرعی و عرفی و قانونی را رعایت کند.
حفظ و نگهداری از تجهیزات و وسایل و امکانات کارخانه به عهده مستاجر است و در صورت آسیب دیدن، مستاجر باید خسارت آن را بپردازد.

برای خرید کارخانه فعال گروه مهندسی ایران کارخانه آماده ارائه مشاوره های حرفه ای و تخصصی میباشد. 09122006246

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

بالا